Hopp til innhold

Velkommen til folkeopplysningen.no !

Dette nettstedets formål er opplysning, og du finner en mer aktiv opplysningsside på facebook. Løpende oppdatering av folkeopplysningen.no leveres via denne facebook-siden: https://www.facebook.com/groups/Folkeopplysningen.no Velkommen hit til denne siden, der flere bidrar. (gratis medlemskap).

Vår underbevissthet styrer mesteparten av vår atferd og våre valg. Vi tar mange tusen valg hver eneste dag. Det meste skjer på autopilot. Mye av det vi sier og gjør bygger på våre trossystemer og våre overbevisninger.

Er overbevisningen sterk, vil vi oppleve og tolke verden ut fra den overbevisningen. Eksempelvis vil folk som tror på spøkelser, ånder eller «kommunikasjon» med døde mennesker, lete etter den minste lille indikasjon som kan passe inn i dette bildet. Hva vitenskapen antyder i retning evidens eller sannsynlighet, er helt uinteressant for de med denne type sterke overbevisninger. En overbevist person er altså ikke nødvendigvis faktaorientert, men leter blindt etter «bevis» som passer inn i overbevisningen.

Denne nettsiden skal bidra til å gjøre nordmenn mer basert på vitenskap, og i mindre grad styrt av lite hensiktsmessige og feilaktige overbevisninger. Den skal også spre oppsiktsvekkende fakta av type "Visste du at ....".

Løpende oppdatering av folkeopplysningen.no leveres i dag via denne facebook-siden: https://www.facebook.com/groups/Folkeopplysningen.no Velkommen hit til denne siden, der flere bidrar. (gratis medlemskap).

Mange luringer tjener penger på folks naivitet gjennom både spåkoner og selvutnevnte 'klarsynte'.

Særdeles trist kvakksalveri ble tydelig og godt dokumentert i Teddy TV sin produksjon Folkeopplysningen der vi i denne episodens 24-28. minutt får se et par aktører i bransjen, riktignok der en har hoppet av pga. samvittighetskvaler. Dernest kan du observere Lisa Williams (som påstår hun kan snakke med stein døde mennesker) fra 33. minutt. Se episoden her (NRK skrur den av og på så den kan evt. googles) https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/KMTE50009715/sesong-3/episode-7
 

Mer om forskjellen på tro og vitenskap her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *